tiistai 14. toukokuuta 2013

Ensimmäiset kengätPäätettiin vihdoin antaa Ketulle jotain mitä hän ansaitsee. Nimittäin ne paljon puhunut ensiaskelkengät. Asioitiin meidän neuvolan suosituksesta Tullintorilla sijaitsevassa Tunnelin Kengässä jossa saatiin hyvää asiantuntevaa palvelua. Pienillä lapsilla on olemassa hiukan lättäjalka jonka vuoksi kengissäkään ei kaarta juurikaan vielä ole. Kenkien kuuluu tukea nilkkaa ja pohjan pitää olla paksu. Ei siis mitään lirupohjaisia tennareita joiden tuki on olematon. Vielä saatiin joku neuvo kenkien suuruuden suhteen mutten muista kumpaan, avokärkisiin vaiko umpinaisiin, sai jäädä sentti ja kumpaan puolitoista tyhjää. Kengät kannattaa sovittaa lapsen ollessa hereillä (meidän pieni nukkui kun ensikerran kauppaan asteltiin kysymysmerkkeinä) jotta näkee kuinka jalat asettuvat tai sitten eivät.

Me päädyttiin Eccon sandaalimalliin. On törkeät mutta hyvät! Ketukka innostui heti köpöttelemään niillä ympäri kauppakeskusta. Koetti jopa hiukan ottaa juoksuaskelia meitä karkuun. Reilu kaveri..

Mitenkä teidän ekat kengät? Entä tokat? Voin paljastaa että löytyy Ketultakin yhdet lirupohjaiset mutta ylisöpöt tennarit henkkamaukalta (samanlaiset kuin Emman pienellä Eemillä). Kengistä vielä sen verran että luulin löytäneeni itselleni cooleimmat lenkkarit ikinä mutta ne ovatkin ihan himpun liian pienet. :,,II Varpaani itkivät verta ja minä kyyneliä hukkaan heitettyjen rahojeni puolesta. Toivottavasti ensi kerralla viisaampana tajuan kävellä kauppaa kengät jalassa ympäri ennen kun kotiutan ne kassalle. Muistakaa tekin!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä! MEikä on ihan ihmeissäni että miten se nyt noin osaa jo.. Minun vauva! :D

   Poista
 2. Minä vähän innostuin ja nykyään poikaselta löytyy jo kahdet kengät. Ja ei, hän ei vielä edes kävele :D Tukia pitkin menee vikkelään ja pääsee ympäri kämppää kyllä, mutta ilman tukea osaa ottaa vasta yhden askeleen.

  Mutta hei, on mulla hyvä selitys kaksille kengille!:D Ensinnäkin, kengät oli pakko hankkia ettei sukat/villasukat/tossut ole ihan kurassa ja hiekassa aina ulkoilun jälkeen. Sitten löysin hienot Kavatin vihreät kengät, oli pakko ostaa ne. Ne jalassa ei ehkä kuitenkaan viitsi laittaa lasta konttaamaan hiekkalaatikolle, joten ostin sitten toiset ruskeasävyiset kengät, ihan kunnolliset ansiaskelkengät nekin, mutta niiden hinta oli pikkuisen halvempi ja niissä saa rauhassa konttailla eikä haittaa jos likaantuvat ja nuhraantuvat.

  Pidän myös erittäin tärkeänä kunnollisia ensikenkiä, joten ei edes hirvitä vaikka noihin ihan kauheasti rahaa menikin. Juuri noin se meinaan meneekin kuten kirjoiti, että ensiaskelkengän tulee olla oikeanlainen, tukeva ja paksupohjainen jne. Vaatteissa mä tingin hinnasta, se nyt on se ja sama millainen kuosi on bodyssa, mutta kenkien kohdalla haluan oikeasti laadukkaat ja kunnolliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kanssa talveksi Ketulla sellaiset perus kiinteät saapasmaiset Kuomat. Kyllähän tuo rontti ehti niillä jo hiukan askeltaa meidän kaikkien yllätykseksi. Kyllähän nekin noilla ensiaskelkenkien valinta "säännöillä" olisivat olleet ihan jees.

   Minä oon samaa mieltä siitä että kengistä voi maksaa maltaita mutta vaatteista ei. Paitsi joku tuleva päivä sitten ne rintaliivit.. Niistä voi maksaa myös laadusta useamman kympin enemmän kuin perus ketjuliikkeestä ostettuna. Tässä just joku päivä sitten mietin kirpparilla että raaskinko ostaa kolmen euron hupparin! :D

   Kengät roXor!

   Poista
 3. Meilläkin Poikasen ensikengät oli kenkäkaupasta myyjän kanssa valittu ja ihan liian kalliit. Toiset kengät ostin ihan itse, mutta nekin kalliit. Kaikki kengät on tähän asti ostettu uutena, vaikka tiedän, että jotkut kirppareiltaki kenkiä ostaa (ja itsekin koetan meiltä pieneksi menneitä eteen päin kaupitella). Loogista sinänsä niin kumisaappaat voin ostaa halpiskaupasta halpismerkkiset, mutta lenkkarit ja pakkassaappaat pitää olla laadukkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä varmaan just sitä että kun kenkiä käytetään niin paljon ja esim.kumppareita vaan harvoin että niistä haluaakin vaan parhaat. Siis kengistä.


   Vaikea kirjottaa kännykällä. :D

   Poista
 4. Olen pohtinut tätä kenkäasiaa myöskin. Vaikka eihän meillä edes kävellä vielä :--D Ehkä minäkin vaan kävelen suoraan kauppaan ja pyydän apua! Ei noista muuten voi mitään ymmärtää, millaiset olisi hyvä jne. Teidän pieni söpö kävelijä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan kysymistä ekojen Oikeiden kenkien kanssa. Saapi kunnon varmuuden että ne ovat oikeasti hyvät jaloissa ja jaloille.:)

   Pikku köpöttelijät kyllä on aika söpöjä.

   Poista
 5. Lapsi ei tarvitse tukevaa kenkää, jos on terve. Tukeva kenkä estää jalkaa kehittymästä ja jalka jää heikoksi. Myyjäsi on puhunut höpöjä.:)

  Kengässä tulee olla 1,7cm tyhjää tilaa. Ensikengissä sentti riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo veikkaan että omissa höpinöissäni on enemmän muistelun varaa kun sen myyjän. Kaikista suurin ja tärkein juttu (ainakin itselleni) on se että lapsi saa kävellä mahdollisimman monella eri tuntuisella alustalla paljain jaloin. Oppiipahan tuntemaan kaiken. Eipä noita kenkiä onneksi tarvitse aina pitää. Aikuinen ystävänikin kävelee kesät ilman kenkiä pitkin keskustaa. Harmi vaan niiden ääliöiden kanssa jotka hajottavat pulloja tahallaan. Veisivät kauppaan hyvät ja pahat ihmiset. 10 tai viistoista senttii!

   Poista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love