maanantai 16. syyskuuta 2013

Ketun kamuja?

Vaikka nyt onkin menossa sivusta seuraajan rooli-kausi niin silti Kettu on tehnyt välillä vaikutusta hiukan isompiin lapsiin. Hyvin harvassa ovat kontaktit muihin muuten kuin tuijotus kaukaa tai tiukka EI jos joku muu lapsi sattuu tekemään hänen mielestään jotain mitä hänen pitäisi tehdä eikä toisen. Pitää vielä koettaa puolustautua että minä en itse yleensä edes sano Ei vaan sen tilalla Top top. Mistä lie oppinut ja vielä suoralla huudolla omansa.


Sarjisfestareilla kaksi n.4-vuotiasta tyttö ja poika päättivät ottaa Ketun mukaan leikkiinsä. Kuulin siitä osat  
"Juostaan tuota karkuun." 
 Ja
"Ooksää kuuro? Eiks sulla oo korvia?"
"Ooks sää tyhmä? Eksää tajua?"
Kettu tutki koko ajan onnellisena tyhjää karkkipussia huomioimatta hänestä kiinnostuneita lapsia.


Läheisessä leikkipuistossamme taas viisi ja kuusivuotiaat pojat ihan oikeasti halusivat tutustua ja auttaa pienempää tyttöä kiipeilytalossa. Mietin hetken poikien suojelemisviettiä ja selvisi että toisella on kaksivuotias sisko kotona. Molemmat neuvoivat Kettua minne voi mennä ja minne ei. Toinen jopa nosteli tyttöä ja stoppasi minua nopeammin häntä tipahtamasta reunan yli n.2 metrisen matkan.


Veikkaan silti että ihan pian alkaa kausi jossa muut lapset kiinnostavat.

Äiti on jo päättänyt tämän kaverisuhteen.

6 kommenttia:

 1. On ne niin valtavan suloisia kun opettelevat sosiaalisiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Sellaista suloisen kömpelöä vielä. :D <3

   Poista
 2. Toi on niin suloista, kun isommat (mutta silti vielä pienet) lapset alkaa suojella ja ohjata vielä pienempien leikkejä, niin hellyyttävää <3 Tuossa meidän pihassa on usein sellainen noin 6v. tyttö joka tahtoo leikittää poikasta. Tekee hiekkakakkuja vaikka poikanen ne kaikki rikkoo, valvoo ettei pienempi tipahda liukumäessä kiipeillessä ja antaa keinulle vauhtia jne. Suloista! Varsinkin silloin, kun poikanen ei edes osannut kävellä ja oltiin tuossa pihassa niin sen tytön huolenpito oli ihan huippua. Meikäläinen sai vaan katella vierestä, kun joku hoiti ulkoilutuksen :D

  Ja tuossakin tapauksessa muuten selvisi, että tytöllä itsellään about saman ikäinen pikkuveli, siksi oli niin hyvä arvioimaan lapsen kykyjä ja avuntarvetta eri jutuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau vau vau! Noin sen ulkoilun pitäisikin mennä. Lapset leikkivät keskenään ja äidit saavat vaikkapa pelata Pokemonia köh köh.. >:D

   Poista
 3. Haastetta pukkaa! http://meppu.blogspot.fi/2013/09/uudet-11-faktaa-vastausta-ja-kysymysta.html

  VastaaPoista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love