tiistai 20. joulukuuta 2011

Jouluni on pelastettu! *sydän*

Sain kuin sainkin miehen veljet houkuteltua luokseni viettämään joulua. Tai ehkä paremminkin hengaamaan, pelaaman ja syömään. Miehellä on näiden kahden luokseni tulevan lisäksi vielä yksi nuorempi veli jonka idea tuo Amerikan road trip oli. Heitä on siis neljä ja poikkikseni on vanhin. Olen onnekas että minulla on oman perheeni lisäksi myös tuo toinen perhe. Pojat ottivat minut hyvin vastaan jo heti kun tapasimme ja minä pidän heistä kaikista hyvin hyvin paljon. On se hyvä juttu että kun omat siskot ovat kaukana niin voi lainata poikkiksen veljiä. ;D

Nyt pitää vaan alkaa miettiä mitä ruokaa laitan meille. Ainakin Karjalanpaistia sekä Riisipiirakoita. He ovat kotoisin Joensuusta joten nämä herkut kuuluvat joulupöytään. Ja ilmeisimmin myös normi pöytään. Taitaapi olla pakko käydä tänään kaupasta aineksia.

Tein eilen kasvispihvejä kolme tuntia!! Voi hitto että meinasi hermot kärähtää niiden pihvien mukana. Koostumus oli ihan liian lötkö eivätkä ne meinanneet pysyä kasassa pannulla käännettäessä. Viimeviikolla asia oli täysin toinen kun mies paistoi pihvit minulle (paistoin itse kolme). Lisäksi kaikki ole helpompaa muutenkin koska hän esim. kuori perunat ja porkkanat sekä keitti ne valmiiksi. Olen käsi keskellä otsaa. Äiti onneksi tykkäsi pihveistä kun pyysin hänet syömään. Jeah.


Lisan kasvispihvit:
- Perunaaa
- Porkkanaa
- Hernepussi pakaste-altaasta
- Sipulia
- Vähän jauhoja
- Pari munaa
- Öljyä paistamiseen

1. Kuori porkkanat ja perunat -> Keitä ne
2. Pilko sipulit -> kuullota ne
3. Kun perunat ja porkkanat ovat pehmenneet kaada vesi pois, lisää herneet, kuullotetut sipulit, raa-at munat ja vähän jauhoja + mausteita oman maun mukaan, ainakin vähän suolaa ja pippuria -> Murskaa ne!
4. Ota jonkin kokoisia massa mössöjä ja paista pannulla öljyn kera tosi kuumalla nopeasti.

VALMIS!!

Syö ne runsaan kermaviilidipin kera. Esim. Taffelin valmis dippi. Itse maustan erinäisillä mausteilla. Yllättäen alkaa kasvikset maistua kun niitä maustaa reilulla kädellä. Minusta tuntuu että saan tätä kutinaa jalkoihini sekä käsiini juuri jostain mausteesta mutten ole varma mikä se on. Eilen syömisen jälkeen alkoi kova raavinta sessio..En ole varma kiertääkö mahassani pieruja vai kutitteleeko pikku kettu minua? Hassua on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love