maanantai 12. joulukuuta 2011

Naisellisuus ja mitä se sitten onkaan?

Halusin olla lapsuuteni poika. Pojat olivat cooleja lippis väärinpäin päässään juosta viipottaen pieniä haavoja käsissään. He saattoivat hyppiä mutalammikoissa tahallaan, kaivaa matoja metsässä ja sitten pilkkoa ne lapiolla palasiksi. Sylkeä äänekkäästi nenästä suuhun vedettyä räkää useita metrejä. Pojat olivat myös kovempia juoksemaan ja muutenkin.. Kovempia kaikessa. Vasta kahdeksantoista talvisena aloin tajuta että HITTO VIE tyttönä oleminen on sittenkin siistimpää!! Saa olla heikko ja olla osaamatta vaihtaa sitä kämäistä pyöränkumiajoak puhkeaa aina. Jso tavarat ovat liian korkealla pojilta voi pyytää apua ja kiitellä kovasti. Aina saa näyttää hyvälle ja meikata. Tyttönä saa myös olla meikkaamatta ja sekin on ok. Riittää että saa edes joskus tuntea itsensä haluttavan naisekkaaksi. Pukeutua mekkoon, korkoihin ja terästää itseään kirkkaan punaisella huulipunalla. On ihanaa olla naisekas nainen!

Juttelimme kamun kanssa facebookissa tästä naisellisuus asiasta. Hänen miehensä mielestä hän ei ole tarpeeksi naisellinen koska ei lue naistenlehtiä tai puhu meikeistä. Siis mitä helkkaria? :D Kuka täysjärkinen yli kaksikymppinen vielä oikeasti lukee jotain Cosmoa? Ketä kiinnostaa puhua päivät pitkät miehelleen meikeistä ja kaikenlisäksi kuka mies jaksaa kuunnella lätinää meikeistä tai hitto TURHAA ÄLYTTÖMYYTTÄ nyt yleensäkkään? "Oiiih ihanaa Max Factorilta on tullut uusi huulipuna, pitäiskö käydä ostamassa? Sopisko se mulle? Lähetkö mukaan?" Oma mies ei edes välitä osallistua moniinkaan hänen kanssan yrittämiini keskusteluihin. Kiva kahdestaan juttelu muuttuukin lähes heti monologiksi. Enkä nyt edes puhu meikeistä tai naistenlehdistä.


Minusta tuntuu että vain naiset ketkä työskentelevät kauneudenhoidon alalla tai harrastavat muuten aktiivisesti kyseistä toimintaa voisivat jutella niistä kotona. Mites me normi tallaajat jotka pistävät aamulla meikkivoiteen, ripsarin ja mitä niitä nyt on vielä? Mitä niissä on puhumista? Ex ei tykännyt puuterin hajusta. "Sun kasvot haisee kummalle taas." "Joo mulla on tätä puuteria." Siinä oli meidän meikkikeskustelumme. Oman nykyisen ukon kanssa kaikki meikkeihin liittyvä keskustelu menee joksenkin näin:

Lisa: Kajalia vai huulipunaa?
Ukko: Kajalia
Lisa: Ootko ihan varma?
Ukko: Miksi edes kysyt jos sillä ei ole merkitystä?

...


Lisa: Apua! Oon ihan monsterin näkönen..
Ukko: Meikkaisit vaikka joskus.


Minun meikkikeskusteluni ukkelin kanssa ovat siis olleet avartavia. Voisin meikata enemmän ja olla kyselemättä vähemmän koska hänen mielipiteellään ei kuitenkaan ole väliä. Loppupeleissä häntä ei kiinnostaisi pätkän vertaa ja oikeasti, minuakaan eivät meikit liikuta. Paitsi jos peitevoide loppuu.

Naisellisuutta on niin montaa erilaista. Ulkonäköä, asennetta, materiaaliakin.. Mutta että naistenlehtiä lukemalla ja meikeistä juttelemalla olisi naisellinen nainen. Huh huh! :,,,DD OLLOLOlololol.


Tekeeköhän Cosmoa oikeasti kukaan mies?

Niin ja sori. Onhan noita naistenlehtiä Oliviaa, Suurta käsityötä ja vaikka mitä muuta. Tartuin vaan tähän Cosmoon koska Cosmoa nyt kaikki miehetkin lukevat enemmän tai vähemmän salaa tyttökavereilla kyläillessään. Ainakin omat poikapuoliset kamut ovat selanneet..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love