perjantai 2. joulukuuta 2011

Ketutusten ilta. 14+2

Eilinen päivä menikin aivan sillan alle.

Äiti soitteli päivällä ollessani vielä töissä että hän tarjoaisi ruuat jossain ravintolassa. Minulla oli oikeasti eiliseksi illaksi menoa kaverityttöjen kanssa.. Tarkoituksena oli tehdä ja purkittaa sinappia. Olen onnistunut feilaamaan kaksi edellistä kertaa jollain typerällä syyllä. Ja tässä jälleen yksi sellainen. Mennä äidin kanssa syömään.

Kun pääsin töistä hain koiran kotoa ja suuntasimme hakemaan kumit M&M:sta. Siellä minut otti vastaan sama mies kuin keväälläkin. Kumien hinnaksi tuli 40euroa! Ok, ulkorengas oli pistosuojattu (eli siitä ei pitäisi mennä läpi mitään mutta meneehän siitäkin) ja normaali sisäkumi mutta että nelkyt euroa kahdesta pikku kumista? Huh. Normi kaupassa sisäkumi maksaa siis 3-5e ja perus ulkokumi 10-15e. Ei kait siinä. Ainakin on vielä työpaikka joten sama kai tuo. Nakkasin koiran kotiin ja tapasin äidin kaupungilla silmälaseja etsimästä. Hän oli sovitellut montaa sataa kaikissa keskustan liikkeissä ja selasimme vielä kaksi kauppaa uudestaan. Jos kumini olivat mielestäni kalliit niin entäpä sitten uudet silmälasit? Sellaiset mitkä miellyttivät minua sekä äitiä kustantaisivat yli 700e. Siis hitto. Se on iso raha. Instrussa oli myös yhdet ihan ok jotka maksoivat alle 600e. Eli laseihin on merkitty yleensä vain kehysten hinta ja siihen päälle tulee vielä itse laseista tuleva hinta. Jos katsot että "Jahas, nämähän halvat lasit, vaan 150e lukee lapussa." niin luultavimmin olet väärässä. Lasissa maksavat itse voimakkuudet, ohennus, heijastuksen esto ja varmasti vielä muutama muukin kohta. Pelkästään lasin hinnaksi voi tulla 400e + kehykset päälle. Instrumentariumissa oli sentäs kiva systeemi että saa alennusta oman iän verran prosenteissa toisesta hinnasta. En tosin muista kummasta. Heh.

Tähän asti olikin vielä mukavaa mutta sitten alkoi se ruokapaikan metsästys. Kaikkialla oli ensinnäkin täyttä kuuden aikaan illalla. Äiti ei osannut päättää haluaako jäädä jonottamaan pöytää vai mennäänkö muualle. Aina tuli vaan katse minuun kun tarjoilija kysyi asiaa. Ja minähän päätin että mennänä sitten muualle. Siitähän seurasi se että kuljimme keskustan päästä toiseen. Väsytti, paleli, kusetti, nälätti ja itketti. Jalat turposivat. Kaikki oli niin huonosti. Hyppäsin bussiin, märisin siellä silmät päästäni ja bussikin meni ihan väärään paikkaan.  Onnekseni mies oli tehnyt linssikeittoa ja lupasi vaihtaa kumini perjantaina.

Sellainen ketutusten ilta!Tänään menen morjestamaan ystävää koiran kanssa. Siellä asustaa myös pienen pieni kissa. Lisäksi pitäisi mennä baariin vanhojen työkamujen kanssa jotka eivät tiedä tilanteestani. Ehkä menen helpoimman kautta ja kerron asiasta etteivät vaan ajatele että muuten vaan lihotan itseäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love