maanantai 7. toukokuuta 2012

36+5

Pikkusysterini Lätty on ollut viimepäivät hurjan kipeä kurkkunsa kanssa ja hän pyysi minua tuomaan lääkkeitä sekä ruokaa lauantaina. Kipaisin ennen Tampere Kupliiseen menoa hänen kauttaan. Voitte vaan arvailla kuinka pitkään meni polkea alta viisi kilsaa.. No pitkään siinä meni! Minä lihakseton punkero.

Tampere Kuplii alueella tapasin kamuja ja sitten tietty suuntasin kojuille ihailemaan kaikkea ja kaikkia. Tällä kerralla en ostanut itselleni mitään mutta Vikke oli tilannut kauttani Huuda Huudan kojulta Chester Brownin En koskaan pitänyt sinusta-nimisen sarjakuvakirjan. Lisäksi Mustan Ritarin pisteeltä hain mielettömän siististi kuvitetun Robot 13-sarjiksen jonka ovat tehneet Thomas Hall ja Daniel Bradford.







Koska Ville on jälleen musisoimassa useamman päivän putkeen niin minut oli suhteellisen helppo ylipuhua yhdeksi yöksi äipän luokse. Ainahan olisin voinut mennä Lätylle hengamaan mutta hänen kipeydestään johtuen ei oikeen inspiroinut jäädä sinne. Systerin pelkkä puhekin kuulosti hyvin pahalle. Illalla tuli tietty nälkä ja kerroin äidilleni pizzaohjeesta josta eräs kamu mainitsi facebookissa. Pizzan pohjassa ei tulisi olemaan yhtään jauhoja. Äitikin innostui heti asiasta koska meidän suvussa ollaan suhteellisen kovasti ruokavammaisia. Ohje on oikeasti helppo koska minäkin osasin

Tarvitset pohjaan vain 4 ( tai 5 ) munaa
ja hiukan suolaa.
-Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Monitoimikone toimii tähän hyvin!
- Riko keltuaiset keskenään ja lisää suolaa vähäsen.
- Heitä keltuaiset + suola kombo kiinteään vaahtoon ja sekoita kevyesti vaikka haarukalla.
- Voitele leivinpaperi voilla ja levitä munamassa pellille.
- Uuniin 10-15min
- Ota uunista pois ja lisää täytteet.
- Uuniin takaisin 15-20min.
VALMISTA!




Itse en maistanut munaa pohjasta. Äipästä se maistui hiukan. Kannattaa testata. Helppo ja nopea eikä tarvi edes sotkea käsiä vaivaamalla normi (tai gluteenitonta tai vaikka sitä karppaajien kaloripommi pohjaa) pizzataikinaa.


Kirjojen kuvat: huudahuuda.com ja mustaritari.fi

4 kommenttia:

  1. Pitsa näyttää erittäin hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tulikin hyvää! Ja tein eilen toisen (kämmäsin vähän munien sekoituksen kun käsivatkaimella ei jaksanut..) mutta hyvää tuli taas.

      Poista
  2. minua riemastutti tässä postauskessa erityisesti kielikuva "minä lihakseton punkero"

    been there do ne that. tosin kyllä vielä välillä tuntee itsensä punkeroksi, mutta aina voi onneksi katsoa loppuaikojen valaskuviaan ja olla iloinen ja tuntea itsensä kevyeksi ja muistaa taas kuin helppoa on liikkua pienempänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah nyt alkaa tuntua siltä että vois synnyttää ihan siitä ilosta jo että saisi tätä painokerrosta pienemmälle. Muuten en odota vauvaa vielä tulevaksi mutta oman hyvinvointini kannalta. EI isllä, vauva on tervetullut tietysti mutta kun vielä se kolmisen viikkoa saisi olla peraatteessa mutta peraatteessa..

      Tää on hieno huomata että en ole yksin näiden olotilojeni kanssa. :D Raskaana olleet, kuten sinä, tunnistaa tämän lihaksettoman punkero-tilan. Ensi kerralla kun raskaudun osaan varautua.. Mutta eihän se silti auta vaikka tietää mitä voi olla tulossa! :D

      Poista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love