perjantai 3. elokuuta 2012

Vauva näki vauvoja ja työreissu

Ahihuh. Tänään olikin neuvolassa samassa kuussa syntyneiden vauvojen yhteistapaaminen. Kyllä se siltä näytti että nuo pienet kamut katselivat toisiaankin. Hiukan saattoi toisia jopa naurattaa. Totesin sielläkin ääneen että eipä ole tullut huomatuksi ennen omaa vauvaa kuinka erinäköisiä vauvat ovat. Luulin meinaan itse ennen että kaikki vauvat näyttävät samalle. Nyt jo monia vauvoja nähtyäni voin todeta olleeni totaalisen väärässä. Jopa samanikäisillä vauvoilla voi hurjan suuria kokoerojakin. Niinhän niitä on jo syntymähetkellä. Ei tälläisiä asioita ole vaan tullut ajatelleeksi. Nyt kuitenkin on.

Käytiin eilen näyttäytymässä työpaikalla vauvan kanssa. Ketale sai ihasteluja osakseen nukkuessaan tyytyväisenä vaunuissa. Minua tosin vähän harmitti että hän ei herännyt ja väläytellyt valloittavaa hymyään. Eipähän ainakaan itkenyt. Lähes kaikki näytti siltä samalta kuin silloin n.4kk sitten kun jäin lomalle. Sellainen erikoinen kaupaus on jo töihin takaisin. Rutiinia aamuheräämisessä, syömistä tiettyyn kellonaikaan. ym. Se oli niin helppoa. Nyt herätään vähän milloin sattuu, syödään milloin sattuu ja mitä sattuu. Onhan kotona tietysti ihanaa olla mutta jotenkin vaan.. Ensi vuonna sitten. Kerkeänhän minä töitä tekemään. :)

Kotimatka ei sitten sujunutkaan niin nätisti. Kuumanilman johdosta bussimme ylikuumeni ja matka kesti tavallista pidempään viilennys yrityksen takia. Vauva alkoi huutaa kurkku suorana keskellä bussia ja meikä koetti hyssytellä parhaani mukaan. Saatiin erikoislaatuisia katseita eräältä vanhemmalta naiselta eivätkä nämä katseet katsoneet meitä hyvin. Ainut vaihtoehto oli kaivaa tissitankkeri esiin jolloin huuto lakkasi. Arvata saattaa että oli vaikeuksia ulostautua bussista vaunujen ja tississä roikkuvan vauvan kanssa. Kellään ei tainnut käydä edes mielessä auttaa tai jos kävi niin aika vähän yritystä sen eteen tehtiin. Jäimme bussipyskille vielä tissuttelemaan ennen loppukotimatkaa. Huh huh. Olipa reissu!


Nyt on katsottu Buffyn kutoskausi.. Kyynel! Onneksi Osbe lainasi seiskankin.

6 kommenttia:

 1. Niin ne lapset kehittyy eri tahtiin vaikka ois samanikäsiä. :) Näin tänään kaverin tytön joka on viikon nuorempi ko siskontyttö ja se näytti paljo nuoremmalta/pienemmältä siskontyttöön verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se on niin jännää miten pienet vauvat voivat kehittyä niin erilailla ja eritahtiin. Sitten myöhemmin tuntuu että kaikki kasvaa suunnilleen samaa tahtia.

   Poista
 2. Kaikki arvioivat ja pahat katseet pitää jättää huomioimatta, niitä tulee ja silti (melkein) kukaan ei vauvaudu auttamaan. Hyvänä esimerkkinä se, kun tässä yksi päivä yritin vaunujen kanssa päästä sisään ovesta joka oli jotenkin tosi raskas ja hankala, takana seisonut nainen ei tehnyt elettäkään pitääkseen ovea minulle auki vaan vihaisena mumisi että "kyllä se nyt KESTÄÄ..." Saatana joo kestää, teki mieli laittaa kestämään vielä kauemmin tuon jälkeen.

  Tuo vauvojen tapaaminen neuvolassa kuulostaa ihan huisin kivalta! Täällä ei taida tuommosia tosin olla, harmi. Olis kiva päästä näkemään muitakin vauvoja ja omistajia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Nopeempaa päästäis kaikki jos porukka kehtais mielummin auttaa vähän kun hermostuttaa huokailemalla tai just tuolleen ilkeämielisesti ivailemalla..

   Kannattaishan sitä vaikka ehdottaa omaan neuvolaan että olis kiva juttu! Meillä ekalla kerralla oli mkana keskusteluja avittelemassa meidän neuvolan terkkari ja nyttemmin kokoonnutaan ihan itseksemme. Saadaan neuvolasta tila käyttöön kuitenkin. :)

   Poista
 3. Voi apua, siekin oot mennyt jakautumaan! :3 Siitä on niin jumaleissönin pitkä aika kun viimeks oon siusta kuullu mitään ja mutkan-mutkan-mutkan kautta siut löysin. LISSUKETTU... ja VAUVA! o.O

  Isot onnittelut solujakautumisen johdosta! :) Ja juu, ei Suomessa kannata turhaan odotella että joku tulisi auttamaan; se on ihan liikaa vaadittu ja toisten elämästä pois olla ystävällinen tutuille, saati sitten tuntemattomille. :/ Ja mulkoilut voit jättää suoralta kädeltä omaan arvoonsa, lapsi on lapsi, lapsi ilmaisee itseään vielä tuossa iässä juurikin tuolla tavalla ja jos ei joku tankero sitä voi ymmärtää/sietää niin poistukoot bussista, helpompi jonkun tädin on kävellä kuin äidin lapsensa kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihii ;D Niin ei olla kyllä törmäilty tasan missään eli foorumilla tai facebookissa. Tälläista meille tosiaan kuuluu. ;D Onhan tämä aikamoinen yllätys ollut itsellekkin että nyt sitä ollaan äiti-ihminen. Iso kettu ja pikku kettu! Olishan tuo voinut olla myös mini-OMppu mutta nyt kävi näiiiin ja mulle kyllä kelpaa. ;D Ahihuhu.

   Tervetuloo uudistuneen elämäni pariin. Jos eksyt Tampereella käymään niin ilmottele! :)

   Poista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love