keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Viikko 34

Miss Mahakkuus 2012
Eilinen paino 62.8/62.9kg

Isosiskoni Hempe ajoi ma-ti välisenä yönä täti ja kummityttö mukanaan hurjaa vauhtia sellaiset 500km ehtiäkseen kanssani tiistai aamuiselle äitiyspoli reissulle. Heti siellä minulle kerrottiin että kyllä, sairastan raskausajan diabetesta. Ihmettelin koska asiaa ei ole aijemmin sanottu ääneen. On vain pyydetty jatkamaan mittaamista ja syödä vähemmän.. Tähän vähemmän syömiseenkin tuli nyt muutos. Vauva ei ole kasvanut tarpeeksi ollaakseen sokerivauva. Se pieni reppana on alta kaksikiloinen ja laskettu aika ensikuussa. Joudumme johonkin painotarkkailuun äitiyspolille jatkossa. Sf-mitta ei loppupeleissä kerro vauvan kokoa koska siinä mukana voi olla myös istukka + lapsivettä. Ja me ollaan menty yläkäyrillä sf-mitan mukaan. Joudun myös aloittamaan pitkävaikutteisen insuliinin ottamisen. Insuliinikynän käyttäminen vaikutti harjoitellessa suhteellisen simppeliltä mutta se että minun pitäisi pistää itseeni ainetta aiheutti karmistuksen tunteita. Hempeäkin ahdisti asia puolestani.

Nyt teen viikon testin syömällä enemmän (kuin mittaamisen aikana aijemmin) ja nälkään välipaloiksi pähkinöitä. Nälkää ei pidä nähdä! Sitä tätinikin sanoi minulle aijemmin kun ihmettelin neuvolasta tulleita ohjeita aina vaan pienentää ateriakokoja. Meitsin vauvahan on riehunut jo monen monta viikkoa saadessaan ruokaa. Varmaan kärsinyt nälästä kuten minäkin. Oma nälkäni on nyt jo helpottanut kuluneen viikon aikana. Johtuneeko siitä että olen tajunnut alkaa syömään keitetyn munan leivän päällä. Protsku täyttää? Tai sitten ihan siitä tosiasiasta että vatsalaukkuni on pienentynyt.

Hehe, tuli muuten pohdittua tässä asiaa jonka Emilia mainitsi ääneen blogissaan. Omat mietteeni kohdistuvat raskauden aikaan ja Emilian taas raskaudesta palautumiseen. Eli juttu on näin. Miten sitä kehtaakaan kuvata ja postata vielä intternettiin random ihmisten nähtäville kuvia itsestään alusvaatteisillaan? Joku tyyppihän saattaa oikeasti saada näistä raskaus-kuvista jotain kiksejä. Olen itse syyllistynyt tähän mielten villitsemiseen mutten näe siinä mitään erotillista. Mutta tosiaan. Tajusin kuitenkin sen että olen postannut itsestäni lähes alastonkuvia nettiin. Go Lizzy.

10 kommenttia:

 1. minä en tohtinut laittaa kuvia maha-ajasta nettiin, suurimmassa osassa olen kuitenkin puolialasti (ja minen pidä verhoja kiinni;eipä kestä naapurit) kun oli kesä ja minä laiska laittamaan vaatteita. Kyllä nyt maailma varmasti kiittäisi kun sen koko komeuden löytäisi ikuisesti internetistä, ainakin pervoilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja meitsikin tajusi asian vasta nyt. :D Kun olen näitä "alastonkuvia" postaillut jo useamman kuukauden tänne blogiin. Oi ja voi. Yleensä kun pääsen töistä kotiin heitän heti vaatteet pois. Siinä menee korkeintaan 10 sekuntia ja olen koti lookissani. Siksikin nuo mahakuvat ovat yleensä vaatteettomia. :D Mies joutuu sulkemaan verhoja aina perässäni. Ei arvosta tätä siveettömyyttäni (joka on oikeasti vaan huolimattomuutta, ei kävis mielessäkään että naapureita kiinnostaa tälläinen punkero). :D

   Poista
 2. Nälkää ei todellakaan pidä nähdä, varsinkin kun kantaa sisässään toista ihmistä. Ja proteiini todellakin täyttää! Paljon protskua siis ruokavalioon vaan lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kun olisi tajunnut aijemmin jo. Olen niin huono ruokatietäjä. Salaatilla olen sitten itseäni täyttänyt. Sitä on tosin pitänyt vetää kunnolla.. Siis jopa iso kulhollinen (ei siis murokulho vaan sellainen boolimalja meininki) että helpottaa. :D

   Ja sitten kun syö jonkun yhden mukan päivässä nälkä on kadoksissa! :O

   Poista
 3. Mä nappaan heti tästä kuva asiasta sen, että ihan mistä tahansa kuvasta voi joku saada kiksejä. Siis mistä tahansa.
  Teillä alkaa olla jännät hetket lähellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta. :D Pervoja on monenaista sakkia. Ja ihan perus tyyppejäkin ketkä nyt vaan tykkää.

   Nyt on jänniä hetkiä kerrakseen. Huh.

   Poista
 4. :D Olen miettinyt aivan samaa. Näin jopa yhden äippäsen mahakuvan stringeissä, c'mon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHahhahahAhahha stringit ja iso maha. ;D Erotillisuutta kerraksee. Itse en mahtuisi edes änkemään muumiahteriani sellaisiin. Mutta kuten sanottua, toiset tykkää muhkummasta... ;D

   Poista
 5. Hei millaset sun paasto sokeriarvot on suunnillee? Mä uhkaan joutua myös tohon syö vähemmän kierteeseen, kun ne neuvolassa kauhistui mun sokerirasitus tuloksia.. :D Niin ihan vertailun vuoks kyselen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sokerirasituksen paastoarvoista en tiiä kyllä yhtään kun terkkari sanoi sen puhelimessa. EI kyllä minkäänlaista muistikuvaa. Ja nyt voin kokemuksesta sanoa että ei tarvi nähdä nälkää! Pitää vaan karsia pois tiettyjä juttuja (sokerit tietty) ja syödä sokeripitoisia ruokia sitten sellasten "hyvien ruokien" kanssa yhtäaikaa. Nyt mulla on aika kivasti tietoja että voin niitä jakaa jos meinaavat sullekkin sanoa vaan että pienempiä annoksia. Huh. Äippäpolilla olivat kauhuissaan mun nälästä.

   Poista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love