keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Perus höpötystä

Sehän on vämppyyri Spike Sorsapuistossa keskellä päivää!! <3_____<3


Kolme kulunutta yötä ovat olleet yhtä tuskaa minulle. Ketale on päättänyt vaan möyriä, itkeskellä ja muuten vaan häirinnyt minua. Voi arvata että tämä emäntä on hiukan poikki. Oon nyt pitänyt puhelintakin äänettömällä jos vaikka nukahtaisin päikkäreille mutta ei ole onnistunut. Mikä siinä on että en osaa nukkua päivällä? Varmaan koko vauvan olemassa olon aikana olen nukkunut kuudet päikkärit. Niistäkin kahdet kipeänä. Onko muilla samankaltaisia ongelmia? Viertaistukee hei.

Eilen käytiin Ketun kanssa taas samanikäisiä vauvoja morjestamassa ja minä tietty niitä vauvojen äippiä vauvojen lomassa. Tuntui että kehitystä oli tapahtunut hurjasti viimekerrasta. Nyt vauvat tuntuivat oikeasti ottavan kontaktia muihin. Nauroivat (tai siis hymyilivät ennemminkin) toisilleen. Ihania pieniä. <3

Iiks me mennään tänään muskariin! Pikkusenko jännittää. Jännitän myös sitä pysyvätkö uudet pöksyni jalassa.

En omista harmikseni kuvia itsestäni alle 1-vuotiaana jotta voisin totuttaa Henna Hayn ehdottaman postauksen. Pakko käydä napsimassa äidin hienosti lajitelluista kansioista muutama kuva "lainaan". En kuitenkaan muista palauttaa ja vasta uudelleen järjestetyt kansiot ovat kohta taas kuvien mentäviä aukkoja täynnä.

12 kommenttia:

 1. Meillä kans välillä nukutaan hyvin ja välillä ihme vehtaamista ja ähinää öisin. Väsymyskin painaa, kun päivisin en minäkään saa nukuttua. Uni tulisi, mutta on niin paljon muutakin tekemistä. Kun pikku likka nukahtaa niin pesen pullot ja syön ja kun olisin valmis nukkumaan alkaa jo kitinä. Tuo nukkuu päivisin yleensä n. ½-1h pätkissä. Jos ehdin nukkumaan asti jäävät unet usein alle 10 minuutin.. Eli tsemppiä unen metsästykseen :) Ja toi muskari kuulostaa aika mukavalta, täällä ei oo mitään muskareita alle ½ vuotiaille. Vaan sellanen avoimen päiväkodin vauvoille suunnattu aika kerran viikossa, missä on vapaata oleilua vauvojen kans ja ei olla vielä menty, kun tuo kiinnostuu enemmän lampuista, kun kavereista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua toi on muuten tosi rankka jos teikän tytt nukkuu vaan sen puoltuntia kerrallaan.. Meikä on ihan hermorauniona aina kun Ketulla on tollasia päiviä. Ei tuu kyllä tasan mitään tehtyä silloin. Makaan liikkumatta sohvalla sen hetken tai käyn vessassa rauhassa. :D

   Musta on ainakin ihan tosi mukavaa ollut käydä siellä neuvolan järkkäämässä (tai ennemminkin neuvolan tiloissa, itehän me ollaan jatkosta sovittu muiden äitien kanssa) vauva-tapaamisissa. Voi seurata muiden samanikäisten kasvua ja saa tosi hyviä vinkkejä jos on jotain. Mutta toisaalta saman asian ajaa nämä meidän blogitkin. :D Haha. Ite varmaan menisin tuonne avoimenpäiväkodin vauvatapaamisiin jos olisin sinä. Tosin teijän pieni on vielä niin pieni että tiedä sitten välittäiskö vielä. Nyt ainakin Kettu on jo kiinnostunut muista vauvoista.

   Kannattaa tietty tsekata olisko seurakunnalla jotain muskari meininkejä. VOis olla! Meillä tuo ryhmä on 4-7kuukautisile. Kettu (ja luultavasti minäkin) on ryhmän nuorin hupsista.

   Poista
 2. Laitat huoneen ihan pimeäksi päivällä ja vaikka et saisi unen päästä kiinni niin lepuuttelet silmät kiinni. Tuohon nukkumiseen minulla ei oikein ole mitään neuvoa kun meillä on lapset huutaneet allergioiden vuoksi ja niitä voi helpottaa taas muilla asioin.
  Silittele tasaisesti vain selästä tai massusta...jos se vaikka helpottaisi vauvaa ja saisit jatkaa uniasi nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pimeämmässä lepuuttaminen on varmasti toimiva ratkaisu jos saisi huoneen pimeäksi. Meillä ei ole minkäänlaista kunnon pimennysverhoa makkarissa. :I "Onneksi" kohta tulee pimeämpää niin tämä ongelma katoaa kuin itsestään. :D Pimeämmässä väsyttää aina automaattisesti, ainakin mulla. :D

   Noita silityksiä voisin koettaa öisin. Voi kun auttaisikin.

   Poista
 3. Toissayönä 45min unta, tänä yönä jopa 2h.. Ei sillä, että ukolla olisi vatsavaivoja ja että meillä kitistäisiin.
  Kun vielä muistaisi, että mitä on syönyt viimeksi, saati sitten toissapäivänä, niin voisi miettiä mikä sitä vaivaa aiheuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua!! Nyt tuntuu omat uneni ihan ruhtinaallisilta. Mullakin meni se eka kuukausi niin vähillä unilla että nty kun miettii taaksepäin en ymmärrä mitne selvisin. Ihminenhän menee samanlaiseen tilaan kuin humalassa olisi jos ei saa nukkua. Toivottavasti vatsavaivat helpottavat mahdollisimman pian. Voi teitä.

   Poista
 4. Voi kurjaa ettet osaa nukkua päivällä! :( Mä osaisin kyllä, mutten taas malta. Tänään on varmaan pakko kun oon kipeä niin olo on ihan rättipoikki. Hurja toi eka kuva :DDD Ps. Mikä rintareppu/kantoreppu teillä on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se touhuamisen meininki on älytöntä. :D Mullakin aina välillä käy niin että vaikka olis aikaa levähtää niin sitten touhuilen muita hmmia (istun tietokoneella heh). Kipeänä nukut tietty! Vaikka varmaan tekis mieli siellälaitella uutta kotia. :)

   Meillon baby Björnin Miracle-reppu käytössä. Toimii ihan tosi hyvin! Vauva nukkuukin repussa ollessaan. Ei meinaan tuu vaunuissa olemisesta oikeen mtn koska tyttö haluaa nähdä kaiken ja yllättäen kun ei voi vielä istua niin reppu toimii. :) Voin suositella!

   Poista
 5. Ihana syysretkii <3 saanko vklp käydä kärryilee??? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo <3 Se olis kivaa. Usko tulee mulle taas hoitoon niin sinä voit hoidella vauvan niin meikä hoitaa koiran.

   Poista
 6. Noilla vauvoilla kun on aina joku "vaihe" menossa. Ja jos on oppinut jotai uutta, kuten kierähtämisen tai ryömimisasennon tms niin sittenhän sitä pitää harjoitella vielä öisinki, että jos vaikka oppis menemään eteenpäin.

  Alussahan äitihormonit käy niin kovilla, ettei unta tarvitse. Itse nukuin viiden päivän laitoksella oloaikana ehkä yhteensä 10 h.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Kettu huutaa unissaan(?) niin pitkänä että on kääntynyt vatsalleen.. Sitten huuto loppuu ja tyttö herää. :D

   Milloinkohan ne äitihormonit loppuu että ei enää herää ollenkaan..? On tämä lähes 4kk onnettomilla unilla jo aikamoista. X______X tosin siistiä samalla kun näkee mihin kaikkeen sitä venyy. :D

   Poista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love