tiistai 27. elokuuta 2013

Älytön neuvolareissu ja puhelin kuntoon

Hiukan verisistä tunnelmista toisiin. Ketun 1,3kk neuvola oli tänään. Terkkari piikitti tytölle vahingossa jo vuoden ikäisenä saadut rokotteet uudestaan. En ole kuullut ikinä että noin olisi sattunut eikä muuten ollut tätinikään joka on myös terveydenhoitaja. Rokotteista ei kuulemma pitäisi olla vaaraa tuplanakaan mutta kyllä meitä silti hiukan hirvittää. Terkkari jotenkin ajatuksissaan kävi läpi päässään että Kettu on 1-vuotis käynnillään. No eipä ollut ei. En itse ole rokotuskammoinen mutta mitään "ylimääräisiä" rokotuksia en ole ikinä ottanut taikka halunnut. Siksikin tämä tuntui entistä pahemmalta.

Jos pystyy unohtamaan rokotus sekaannuksen niin voi nauttia hyvästä kasvusta. Pituutta on kuitenkin jo huimat 80cm ja painokin noussut 9,2 kiloon. Tiedättekö muita vähän päältä 1-vuotiaita jotka olisivat yhtä hujoppeja? Itse tiedän tasan kaksi ja toinen heistä on siskoni tytär. Ketun jättiläismäinen kasvamisvauhti ihmetytti taas terveydenhoitajaamme. Me Villen kanssa taas olemme molemmat kasvanet pieninä alakäyrillä tai jopa niiden alla?

Mitäs muuta?

Kävin korjauttamassa tänään Valkeakoskella puhelimeni koska edullisimmin sai. Vakuutusyhtiöni ei suostunut tulemaan yhtään vastaan. Ei edes sitä 15-20euroa mikä omavastuu osuuden jälkeen olisi heille kuulunut. Eipä mitään! Sain halvemmalla korjauksen ja tunnissa. Plussana korjaajakin oli oikein komea mies ja kehui N3DS:ni. ;) Eli Tampere ja lähiseudut jos puhelin hajoaa niin harkitkaa ihmeessä -> http://udrop.fi

Sehän toimii jälleen ja heti Ketun Henna-täti soittaa. (Ville otti minusta kerrankin kuvan vau)

13 kommenttia:

 1. Siis mikä neuvola? Joku ylimääränen? Ei meille tollasesta oo puhuttu mitään. Vasta 1 1/2 vuoden iässä seuraava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vähän ihmettelin kun luulin seuraavan olevan vasta puolitoistavuotiaana. Ehkä tässä meidän neuvolassa annetaan rokotuksia vähän eriaikaan kuin muualla? Meillä meni siellä vielä yli tuntia! Ei ikinä ole mennyt. Tosin se rokotesotku voi vaikuttaa asiaan jonkun minuutin.

   Poista
 2. Tuota 15-kk neuvolaa ei ole ihan joka puljussa tarjolla Tampereella. :) Meilläkin tuli puolen vuoden tauko. Mutta johan, mikä rokotussotku! Hui!

  Meillä ovat molemmat lapset muuten kasvaneet samaa tahtia Ketun kanssa, mutta isänsä on parimetrinen hujoppi, mikä ehkä selittää vähän menoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä erikoista. Itsekkin kuulin koko 1,3kk neuvolasta muiden saman ikäisten vanhemmlta ja soittelin perään ihmeissäni. Kyllä meillekkin aika varattiin ja nuo muutkin saman neuvolan lapset siellä kävivät (meitä ennen vielä).

   Rokotusten pitäisi suojata eikä pelottaa. ,:I Onneksi tyttö vaikuttaa nyt tänään ihan normaalilta itseltään kaikista rokotuksista, niistä ylimäääräisistäkin huolimatta.

   Ou jeah! Ihanan helpottava kuulla että muillakin pitkiä lapsia. Minä taas olen oikeasti lyhyt ja Villekään mikään pitkä ole. Tosin hänen veljensä ovat myös lähes parimetrisiä että geeniperimä selittää meilläkin. :D

   Poista
 3. Voi jestas sentään. Toivottavasti ei ole haittaa pikkuiselle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi kaikki ainakin vaikuttaa normaalille. Myöhemmin kait ne ongelmat sitten tulevat jos ovat tullakseen? Toivottavasti tosiaan ei tule. Ei pitäisi kuulemma olla haittaa mutta mitäpä sitä noista tietää..

   Poista
 4. Eikai niissä perusrokotteissa mitään vaaraa oo. Eikös niihin kuitenkin ois kohta tullu tehostukset? Kauhiasti muistaakseni muakin piikitetty lapsena rokotuskortin mukaan :D Joissain tietty esim. Nyt aikuisiällä otetussa hepOtiitissä PITÄÄ olla 2n ja 3nen välillä se väh.6 kk. Sikaflunssaa en kyllä menis ottamaan mutta kyl noi perushommelit on hyvä olla. Ties mitä supertauteja vielä kehittyy jos ihmiset jättää niitä ottamatta tai jos vanhat häädetyt taudit tuliskin takas o.o

  T. Nammis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tulla vaikka ihan TRUE zombiewalk :D:D:D

   Poista
  2. Muistaakseni 5-10 vuoden päästä rokotuksista olisi tehosteiden aika. Että tulipahan vähän ennakkono nuokin. MPR-niminen rokote olsii ollut hankalampi koska se sisältää eläviä soluja.

   Itse en oo käynyt ottamassa noita lintu-ja sikaflunssa rokotteita vaikka olen riskiryhmässä astman takia. Enkä myöskään mitään kausirokotteita, kun taas muutama tuttuni ne hakee joka vuosi.

   Kyllä oon ihan tyytyväinen rokotteisiin ja niiden antamiin hyviin tuloksiin. Liika on kuitenkin liikaa. Siitä tulikin mieleeni että omat rokotteet ovat vanhentuneet ja nyt pitäisi varata aikaa niiden ottamiseen, vihdoin raskauden ja imetyksen loputtua.

   Ei true zombiewalkkeja pliis! :D

   Poista
  3. Jooh kyllä se liika on liikaa. Onneks ei ollu MPR. Rupesin iha mielenkiiinnosta katsoo, niin MPR on kyl joo annettu niin että 5 vuotta väliä. -88 ja -93 :D Mee ihmees uusimaan! Jäykkis pitäs 10 vuoden välein. Mietin et jos ens keväänä satsais vielä siihen punkkirokotteeseen :)

   T. Nammis

   Poista
  4. Jaa mikä punkkirokote? :O En ole kuullutkaan aijemmin. Sitä en ehkä uskaltaisi ottaa että ei mies katoa rinnalta. :,,D AhahahahHAHa ha ha. :)

   Jäykkis rokotus mulla on mennyt jo vuosia sitten vanhaksi. Tuli sekaannus koulujen vaihdon välissä enkä tiennyt sitä itse. Silloin raskauden myötä käytiin läpi myös minun rokotuskorttini ja sieltä löytyi kummallisia aukkoja.. En suosittele koulujen ja paikkakuntien vaihtoa rokotusten aikaan jos sitten ei satu itse tietämään asioista tai jos tulevan koulun terkkarit eivät tiedä asioista. Onneksi olen ollut terve silti.

   Nyt tosin alkoi vähän jännäämääm kun ollaan lähdössä Tukholmaan ja siellä on jotain lihansyöjäbakteeria. :II O ouuu.

   Poista
 5. Hui kamala! Miten Kettu voi, eihän pieni oo tullut kipiäksi niistä? Paljon haleja pikkuneidille!

  Meikkiksenkin tarttee mennä korjaan toi luuri! Siitä ei pysty enään edes soittamaan, mutta hei facebookin saan siitä auki. Mutten juurikaan pysty avaaamaan esim. inboxia :D Ehkä meitsinkin tarttee käydä moikkaamassa sitä ja korjauttamassa näyttö! :)

  VastaaPoista
 6. ps. mein Amelie oli 1-vee neuvolassa 78,5cm pitkä ja nyt on varmaan kans jo ylitte 80cm .. Pitkä tyyppi siis on Ameliekin ja ihan normaali pitäs pitkistäkin tulla. Nimim. Meitsi oli 1-vuotiaana 82cm pitkä ja suhtkoht normaali on meikästäkin tullut ;)

  VastaaPoista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love