maanantai 27. helmikuuta 2012

26+5 Sokerirasitus

Aamuni alkoi kotona kivasti Lätyn puhelimen herätystorkutuksella jonka jälkeen kiiruhdin koiran kanssa ulos ja pesemään hampaat joka aiheutti oksentelua lavuaariin. Pitääkin tyhjentää hajulukko.. Ällöö! Olin varannut ajan sokeriarasitukseen jo 7.40 jotta pääsisin suhteellisen ajoissa aamupalalle kotiin. Ennen testiä pitää olla syömättä 10-14 tuntia. Labrassa oli lisäkseni paljon porukkaa ja eniten tietty mummoja jotka höpöttelivät keskenään tai tönivät toisiaan kun halusivat paremman paikan josta nähdä tv. Itse kulutin aikaani pelaamalla Pokemonia sen kaksi tuntia.

Minun piti juoda pieni pullollinen appelsiinin makuista sokerijuomaa. Kuulema 2dl mutta tuntui paljon suuremmalle määrälle. Ennen tuota sokerimäärää oli laimennettu enemmän joten juotavaksi tuli kokonaiset 3d. Vauvalandian Meeri oli varoitellut jo ennakoon että juoma maistuu tiivisteelle ja tottahan se oli. En imppareita ja mehuja juo muutenkaan jonka vuoksi juoman juomiseen meni hiukan aikaa. Verta otettiin vissiin yksi pikku pullo. Tunnin päästä toinen ja sitä seuraavan tunnin päästä kolmas. Ensimmäinen tunti oli pahin olon takia. Väsytti, heikotti ja teki pahaa. Kuulema oksentaa ei saisi ja jos niin kävisi pitäisi sama rumba käydä uudestaan läpi. Selvisin!

Keskiviikkona lääkärineuvola jossa kuulen tulokset ja varmaan vähän ronkitaan. Pitääkin kertoa neuvolaan myös muutostani. Toivottavasti he osaavat sanoa missä uusi neuvola sijaitsee tai edes jotain. Stressaavaa vaihtaa paikkaa kesken odotuksen. Tai oikeastihan minua stressaavat lähes kaikki muutokset.

Aamuisesta oksentelustani johtuen minulla on taas noita pieniä mustelmia silmänaluset täynnä. Lisäksi niitä tuli nyt myös poskiin ja leukaan. Näin ei ole käynyt aijemmin. Tai jos on en muista.

8 kommenttia:

 1. Vieläkin voit niin pahoin, että oksentelet? Yyh, ei kiva:/ Vaikka tuo hampaiden pesu on ihan saatanasta kyllä täälläkin, laittaa yökkäilemään päivittäin edelleen vaikkei itse pahoinvointia juuri enää kuulu tai näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä onneksi joka päivä voi pahoin. Silloin vain jos olen unohtanut syödä tiettyyn aikaan. Ilman aamupuuroani menee piloille melkeimpä koko päivä ja monesti seuraavakin. :I

   Ja eilen tosiaan söin lievästi sanottuna huonosti. Tänään olen ottanut paremmasta olosta kiinni salaatilla ja kalalla. Huomenna varmana parempi olo.

   Hampaiden pesu tuntuu nostavan tavaraa kurkkuun ilman raskauttakin. Miksiköhän? Täysin normaali toiminta päiviin.. Nyt sitä tavaraa vaan tulee ja tulee.

   Poista
 2. Itse olin sokerirasituksessa ainoastaan tästä viimeisestä ja se todellakin oli kamalaa, minulle jouduttiin hakemaan sänky kun olin pyörtyä.

  Huonovointisuus koko raskauden aijan vie kaikki voimat :( Kokeile juoda appelssiinimehua ennen kuin nouset ylös sängystä (olen kuullut, että se auttaa monilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ovat puhuneet appelsiinimehun puolesta. Omaan vaan niin herkän vatsan etten oikein kestä noita täysmehuja ja sokerimehuissa ei ole mitään järkeä.

   Sullapa kävi kurjasti siellä sokerirasituksessa! Syömättömyys meinasi viedä omat voimani mutta ei noin rajusti kuten sinulla. Sokeria olen tottunut syömänä karkkien muodossa. :D Haha. Tosin en tahallaan halua aiheuttaa itselleni sellaista ällöä oloa. Rasitustestin jälkeen söin kulhollisen salaattia ja nukuin parituntia. Jee. Olo helpotti. :)

   Poista
 3. Mulla olis varmaan menny se appelsiinin makuinen litku paljon paremmin alas ku tuo vadelma, mitä ite jouduin juomaan...menee muutenkin sitä appelsiinimehua ja appelsiineja päivässä niin paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsii! Sullehan toi olis ollut hyvä maku. Mitenhän meillä oli ihan erit? Luulis että vaihtuisivat kaikkialla samaan aikaan. Etkä muuten ole ainoa joka on puhunut tänä vuonna vadelmanmakuisesta.

   Poista
 4. mullakin oli tuo sokerirasitus tuossa kesällä, ja juomana taisi olla jotain limpparin makuista litkua, supersokerista sellaista (eli meni kyllä alas, koska yleensä makea=hyvä...)

  testataanko sulta tuota sukurasitteen takia vai miksi? mulla nousi paino välillä ennätyksellien 1kg/viikko-tahtia, eikä syytä löytynyt tuostakaan. arvot oli normit. tutkittiin vain siksi, että sattui alussa olemaan paino just ja just normaalissa indeksissä. Paska systeemi tuo painoindeksi muutenkin, ihan sama jos tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereella kuulema mittaan automaattisesti jos on yli 25-vuotias. Suvusta löytyy vaan mummolta diabetes.

   Sisko se ihmetteli viimevuoden puolella jo että miten multa ei ole mitattu.. Täytin vasta marraskuun lopulla ja sitä ennen ei neuvolassa oltu puhuttu koko asiasta mitään.

   Mulla tulee välilllä päivässä 2 kiloa lisää! Sitten ne katoavat.. Johtuu ihan siitä että onko tullut mättytä paljon ruokaa vai vähemmän ruokaa. :,D Hyvät ruokatottumukset yms..

   Poista

Morjesta!
Saapi jättää palautetta, terkkuja yms. :)
Kerro vaikka miten oma päiväsi on mennyt.

Terkuin,
Lisa Love